Dagritme

Wij hebben een dagindeling opgesteld zodat u een globaal idee heeft hoe een dag bij ons er uit ziet. Wij gebruiken dit als richtlijn. Het is afhankelijk van de kinderen die op dat moment aanwezig zijn of wij ons er helemaal aan kunnen houden. Ieder kind/baby heeft natuurlijk zijn eigen ritme!Vanaf 07.00 uur

Kinderen worden gebracht en kunnen vrij gaan spelen, voor de kinderen die nog moeten ontbijten staat de tafel gedekt. Voor de ouders staat een kop koffie klaar en is er tijd voor een korte overdracht.

 

 

8.15 uur

Jasjes gaan aan en we gaan de oudere kinderen naar school/peuterspeelzaal brengen. Daarna wordt er een korte wandeling gemaakt of even in het speeltuintje gespeeld. Bij slecht weer gaan we gewoon lekker binnen spelen natuurlijk!

 

 

9.30 uur

 Tijd voor een fruithapje! Na het fruithapje is er een moment waarop de kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining naar de wc/potje gaan en bij de overige kinderen worden de luiers verschoond.

 

We gaan gezamelijk knutselen, puzzelen of spelletjes doen.

 

 

11.30 uur

Gezamelijk wordt er opgeruimd en de tafel wordt gedekt voor de lunch.

 

 

11.45 uur

We gaan met zijn allen aan tafel om te lunchen.

 

 

12.15 uur

Tijd voor een rustmoment. De kinderen worden weer verschoond en/of er wordt naar de wc/potje gegaan. Er wordt een verhaaltje voorgelezen en de kindjes die een middagslaapje doen worden naar bed gebracht. Voor de kinderen die niet slapen is er tijd om een filmpje te kijken en vrij te spelen.

 

 

14.15 uur

Alle kindjes zijn inmiddels weer wakker en we gaan de oudste kinderen weer uit school halen.

 

 

14.30 uur

Gezamelijk gaan we aan tafel en eten we een cracker, ontbijtkoek of fruit. Hierna is er ruimte voor een gezamelijke activiteit. We gaan een wandeling maken, naar de speeltuin of knutselen, spelletjes doen, koekjes bakken enz.

 

 

16.30 uur

We doen nog een rondje zindelijkheidstraining / luiers verschonen en er is ruimte om vrij te spelen.

 

 

18.00 uur

Het is tijd voor de avondmaaltijd. Om 18.00 uur gaan wij als gezin aan tafel. Tegen een vergoeding van €2,50 kunnen de kinderen met ons mee eten.

 

 

18.30 uur

Na het eten is het tijd voor een filmpje.

Like & Share